Over

Home » Over

Over onze skateboardlessen

VEILIG LEREN SKATEBOARDEN OP JE EIGEN NIVEAU

Wil je leren skateboarden, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen of kun je het al een beetje? Volg dan skateboardles bij Skateschool Leiden en leer veilig skateboarden op je eigen niveau.

Onze skatemeesters helpen je met het verbeteren en verfijnen van je skateboardtechnieken, zodat je zelf of samen met anderen verder kunt komen met skateboarden.

We geven skateboardlessen in buitenparken in de Bollenstreek aan skateboarders van 6 jaar en ouder. Ook organiseren we skateboard workshops op scholen en op BSO’s. Je kunt jeugdlessen bij ons volgen, lessen voor volwassen of privélessen. En heb je wat te vieren? Overweeg dan ‘ns een skateboardfeestje!

Beter leer je skaten in de Bollenstreek

gaat skateles door?

Skateboardles op 14 april gaat wel door

Als het regent gaat de skateles niet door. Het park is dan te glad en daardoor niet veilig, ook is het niet goed voor het materiaal.
Check altijd EEN UUR VOORDAT JE GAAT SKATEN deze pagina of de skateboardles doorgaat of niet. 
Je hoort snel hoe de les zal worden ingehaald.

alle antwoorden op een rijtje

Veelgestelde vragen

In de loop der jaren hebben we veel vragen beantwoord en dat doen we graag! Lees hieronder de vragen die ons het meest gesteld worden, misschien heb je er iets aan!

Wat heb ik nodig aan materiaal voor skateboardlessen?

  • Professioneel skateboard (uit een gespecialiseerde skateboardwinkel)
  • Helm
  • Knie-, elleboog- en polsbeschermers
  • Gemakkelijk zittende kleding
  • Skateboardschoenen, je kunt ook sportschoenen met een platte harde zool dragen
  • Sokken over de enkels

Al het materiaal – behalve schoenen en de kleding – kun je van ons lenen!

Eigen skateboard mee?

Het beste is om tijdens het skaten een “echt” skateboard te gebruiken, dus liever geen longboard, pennyboard of een skateboard van de speelgoedwinkel. Met een goed skateboard beleef je het meeste plezier aan de lessen, alleen dan leer je goed skateboarden! Dus neem vooral je eigen skateboard mee, maar als je twijfelt over je board of je hebt er geen, dan kun je er altijd een van ons gebruiken, net zoals een helm en knie-, elleboog- en polsbeschermers. Als je meedoet met de lessen dan krijg je 10% korting op alle complete skateboards.

Wanneer gaat de les niet door?

In principe gaan de lessen altijd door, behalve als de docent ziek is en er geen vervanging geregeld kon worden. Als het regent, gaat de les ook niet door, want het materiaal is daar niet tegen bestand en de obstakels in het park zijn dan te glad, zodat skaten niet veilig meer is. 

Wat als de skateles niet doorgaat vanwege de regen?

Als het regent gaat de skateles niet door. Het park is te glad en daardoor niet veilig, ook is het niet goed voor het materiaal. We houden het weersvoorspelling van Weeronline.nl aan: als een uur van te voren regen wordt voorspeld, dan gaat de les niet door. Check altijd deze pagina of de skateboardles doorgaat of niet. 

We doen ons uiterste best de les te compenseren als de les vanwege het weer gecanceld wordt. Houdt rekening met de volgende mogelijkheden:

  1. De gecancelde les wordt aan de reeks van 5 vastgeplakt, dus als les 6. Het kan natuurlijk zo zijn dat de les 2x wordt geannuleerd vanwege het weer, dan is er ook nog een les 7. We zullen dus tot 2x toe een nieuwe les organiseren als het weer niet meezit. 
  2. We kunnen er ook voor kiezen om een dubbele les te geven.

Aan skateboarden in een buitenpark zit dus een weerrisico. We doen onze uiterste best om alles in goede banen te leiden, helaas hebben we geen invloed op het weer. Houd hier alsjeblieft rekening mee.

Mag ik zonder helm en bescherming skaten?

Skateboarden leer je het met vallen en opstaan en je doet het geheel op eigen risico, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom verplicht om tijdens de lessen van Skateschool Leiden een helm, knie-, pols en elleboogbeschermers te dragen Je kunt altijd onze spullen gebruiken. De instructeur van Skateschool Leiden ziet er op toe, dat de afspraak wordt nageleefd.

Liever een nieuwe helm en/of beschermers?

Skateschool Leiden is onderdeel van Wood be Hero Skateshop en daar vind je de beste skateboardbescherming: check de skatebescherming in de webwinkel van Wood Be Hero Skateshop! Als je meedoet met de lessen krijg je 10% korting op alle skatebescherming.

Hoe betaal ik de skateboardlessen?

Nadat je je hebt ingeschreven voor skatelessen, ontvang je van ons een link om voor de lessen te kunnen betalen. Uiteraard kun je ook pinnen in de winkel of het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL47 INGB 0007 6348 20 t.a.v. Super Orange Skateboarding. We stellen het op prijs als je voor aanvang van de lessenserie betaald hebt.

Hoe groot is de groep?

We houden de skateboardgroepen graag klein. We willen liever geen groepen die groter zijn dan 10 deelnemers, we streven naar 8 deelnemers per groep

Waar worden de skatelessen gegeven?

De skateboardlessen van Skateschool Leiden worden buiten gegeven! De lessen worden in gegeven in verschillende skateparken in de Bollenstreek, zoals het Hofbrouckerskatepark in Oegstgeest, skatepark de Bloemerd in Leiderdorp, skatepark Adegeest in Voorschoten, skatepark Dwergwier in Leiden.

Hoe oud moet je zijn om te kunnen deelnemen aan skateboardles?

De minimale leeftijd is 6 jaar. We geven wel privéles aan kinderen jonger dan 6 jaar. Of als je een groepje van minstens 5 kinderen onder de 6 jaar kunt organiseren, dan geven wij graag een introductieles!

Wat als ik zelf een keertje niet kan komen skateboarden?

Het is helaas niet mogelijk om een les in te halen als je zelf een keertje niet kunt komen. De les vervalt dan jammergenoeg.

Geeft Skateschool Leiden ook privéles?

Jazeker, Skateschool Leiden geeft ook privéles én clinics voor op scholen of de BSO. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

leer skateboarden

Skateboard met ons mee!

Schrijf je in voor skateboardles

Voordelen

Waarom zou ik skateboardles volgen bij Skateschool Leiden?

De lessen van Skateschool Leiden bieden de ultieme mix van plezier en progressie. Leer coole trucs, bouw zelfvertrouwen op, ontmoet andere skateboarders en geniet van de passie voor skateboarden die onze skatemeesters met zich meebrengen. Plus, je krijgt 10% korting op complete skateboards en skatebescherming bij Wood be Hero Skateshop!

Samen

Buiten

Dichtbij

Skateshop Wood be Hero